Onsdag 5 oktober

Häxjakt

Hur länge ska denna häxjakt på vikingarocken egentligen förekomma? Det finns flera exempel på vad jag syftar på. Det senaste i ordningen är ju då stoppandet av Hels konsert i Sandviken. Vad är det polisen, staten osv. är så rädda för? Vad är det dom vill egentligen? Dom beskyller oss vikingarockare för att vara nazister/rasister, smutskastar vår musik och vad den står för bara för dom finner den som ett hot. Och då när vi med rent samvete försöker förklara att vi inte är något av det så accepteras inte det utan ännu mer skit kastat på oss. Dom trycker ned oss mer och mer utan att låta oss ens få motargumentera till det dom anklagar oss för.

Som ett exempel kan vi ännu en gång titta på Hels konsert som blev stoppad. Kenny som leder SwedishRednecks Music Club och anordnade konserten skickade in en massa artiklar om polisens inkompetens och om häxjakten på vikingarocksband, men inte tog tidningen någon notis om detta inte. Vars har yttrandefriheten tagit vägen i detta samhälle? Är det bara en sida som ska få lov att uttala sig om allt dom tycker? Vi vikingarockare får inte lyssna på våran musik som hyllar vårat land, vår historia och visar vår stolthet, vi får inte säga vad vi tycker om Sverige idag, våra reaktioner om det hela medan hip-hopare tex. får fritt lyssna på sin s.k. musik vars budskap är för knark och olaglighet. Var är realismen i detta?

Det är ju mycket snack om att det ska finnas gömda rasistiska budskap i vikingarocken, "dolda undertoner" tror jag det senaste var. Vad är det egentligen för löjlig anklagelse. Ska dom börja gräva efter gömda budskap i tex. Roger Pontare och Nordmans sånger också? Det hela är absurt! Det är ju mer medias fel att en del vikingarockare kanske kommer in på fel bana och slutar som nazister. Ta bara Midgårds Söner som ett bra exempel. Dom började som vikingarockare, men tack vare medias hysteri tvingades dom välja mellan att gå över från patriotismen till nazismen och vit makt scenen eftersom media inte accepterade något mellanting. Nej allt var och är svart eller vitt. Du är antagligen som allt annat "normalt" folk eller så du går över till nazisterna, inget mellan ting finns hos dem.

Media är idag så nöjda med den bild dom har målat upp av vikingarocken att vad man än säger så ger dom ingen notis i det utan fortsätter kasta skit och orimliga anklagelser. Vi får ju ofta höra av okunniga människor att vi är rasister, och med det menas alltså att vi ska sätta olika värde på olika folkgrupper, att om en invandrare beter sig illa så ser vi det som om alla gör det. Detta är då givetvis inte sant, det är mer såhär att folket drar oss vikingarockare över en kant. Finns det som exempel en nazist/rasist som lyssnar på Ultima Thule så dras alla som lyssnar på dem över kanten och stämplas som rasister. Jag har personligen erfarenhet om hur det kan vara och det måste ändras på.

Ska det vara en demokrati vi lever i med yttrandefrihet måste väll alla få vara med och säga vad man tycker. Istället för att som idag bli nekad sin talan och nertystad. Det kan inte räknas som en demokrati när bara ena halvan har rätt att visa sig. Nej jag citerar ett stycke från Heroes låt "Andlig terrorism" där dom sjunger "En blandning av demokrati och diktatur, en demokratur." Det är vad vi lever i! En sk. demokratur. Det är när det till ytan ser ut att vara en demokrati där alla har rätt till talan och där folket ska bestämma, men om man ser på det hela så är det mest en diktatur som styrs av staten.

Det talas ju så fint om att vi idag ska lära oss leva tillsammans men hur ska vi kunna acceptera det när vi inte får vara med i det fina begreppet? Detta "leva tillsammans" menas väll mer som att vi ska leva på ett vis som accepteras av staten och inte efter vår egen vilja och beslut.

Men det finns ett ljus i allt detta mörkret som vi nu lever i. Mer och mer folk verkar förstå vad vikingarocken handlar om och fler och fler nya vikingarocksgrupper dyker upp lite varsomhelst i Sverige. Tillslut kommer vikingarocken att komma tillbaka dit den hör hemma, öppen bland folket! Vi kommer att lyckas en dag, men vi får inte ge upp i allt förtyck.

Utan stå upp för vad ni är och vad ni tror på.
"Varje motgång gör oss bara starkare"

- Kaparn

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1