Måndag 20 maj

Inför 25års festivalen på Kuggnäs den 8-9 augusti.

Redan nu, nästan två månader innan festen har politiker och tidningar i Nyköpingsområdet påbörjat deras hetskampanj mot motorgården. I en artikel av Södermanlands Nyheter (SN) skriver de bland annat:
"Kan inte festen avstyras krävs enligt Göran Forssberg en massiv polisinsats. – Vi måste se till att nyköpingbornas säkerhet garanteras. Det som hände för två år sedan var oacceptabelt." De syftar självklart tillbaka på 2001 års Sensommarblot, då ett fåtal nazistsympatiserande personer gjorde sig hörda under festen. I SNs artikel försöker de få festivalen att framstå som ett hot mot medborgarna i kommunen samt de som vistas runtomkring. Det heter att "Inbjudna är bland andra band kända att dra till sig nazisympatisörer" och de syftar självklart på de två välkända vikingarockbanden, Ultima Thule och Heroes. Att det sedan kommer ett antal till band som ej heller har någon koppling inom högerextrema kretsar skrivs det ingenting om.

Kuggnäs kommer på inga villkor att ställa in festen, någonting som de förra året kom överens om att göra efter samtal med kommunen. I år är det dock nya friska tag som gäller.

Information om festen (Skrivande stund):
Band som skall medverka:
* Dagaz
* Demon Breed
* Fornicator
* Heroes
* Silver Dollar
* Snake Pit Rebels
* The Errols
* Ultima Thule
* Wreckless

Åldergräns?
Festen är riktad till dem över 18, man kommer in om man är yngre, i målsmans sällskap, eller annat myndigt sällskap. Minderåriga får inte under några omständigheter dricka inne på området.

Kuggnäs själva klargör tydligt på deras hemsida att:
"Ingen får på den här festen göra Hitlerhälsning, skrika meningar som innehåller ordet "heil", om så sker kommer personen att föras bort från festområdet och polisanmälas. Det här kommer det att hållas hårt på, så ni som eventuellt hade tänkt hålla på med sådant, har det i bakhuvudet. Om ni inte tror ni kan vänta med det tills ni kommer hem, behöver ni inte komma alls" Ett sådant tydligt ställningstagande bör tas hänsyn till.

- Richard (2003-06-16)

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1