Måndag 20 maj

En HELlugn spelning i Norrtälje 10e januari 2004

Ungefär 70 personer hade förbeställt biljetter till spelningen i Norrtälje, men många valde att betala i dörren, vilket gjorde att 149 personer dök upp. Perfekt tycker vi då vi endast fick ta in 150 och vi slapp neka folk inträde.

Fyra legitimerade ordningsvakter fanns på plats, ett antal poliser, samt sex av våra egna konsertvakter som höll ställningarna framför scenen. En av ordningsvakterna köpte till och med två skivor. Det blev dock inte så mycket för dessa att göra då det var en av de absolut lugnaste spelningarna någonsin. Folk i alla åldrar stod lugnt och sansat och njöt av musiken, vilket i sig gjorde att allsången inte blev speciellt kraftfull. Det var många föräldrar med sina barn på plats som såg Hel för första gången.

Först upp på scenen var hårdrocksbandet Darkmoon Ritual vars sångare, Creepy sköter vikingametalsektionen här på vikingarock.se och även uppträdde med Bruno Hansen på Kuggnäs 2003. De var mycket skickliga musiker och även de som inte annars gillar hårdrock uppskattade musiken.

Därefter gick Njord upp på scenen för första gången och visade att de gjort skäl för den skiva de i slutet av januari släpper. För att vara första gången de spelade inför publik var det mycket bra och kvaliteten på låtarna var hög. Speciellt bra var sången "Freedom Song" som är en översättning på Ultima Thules låt "Frihetssång". Givetvis höll man inte samma klass som Hel i scennärvaro, men det är heller inte någonting man kan begära första gången. Vi ser fram emot fler spelningar med detta band.
 
Sist äntrade Hel scenen och spelade lika underbart som alltid. Nu började den tidigare så stela publiken komma igång.

Två personer som var lite överförfriskade dansade aning häftigt i publiken och eskorterades odramatiskt ut av vakterna. Under en stund fick konsertvakterna ställa sig som en mur för att de inte skulle hoppa fram och skada de som stod framme vid scenen, allt för många har skadats genom åren av denna typ av aktivitet.

Tragiskt nog, efter spelningen, när folk lämnat lokalen, fick en person för sig att klippa till en annan mitt framför ögonen på poliser och ordningsvakter som grep bråkstaken direkt. Detta skedde dock utanför konsertområdet och efter att portarna slagit igen.

Norrtälje Sjukhus hade för kvällen tagit in en extra läkare som dock inte behövde uppsökas av någon av konsertdeltagarna.

Stort tack till Norrtälje fritidsnämnd som lånade ut sina lokaler.
Ordningsvakter och polisen skall ha en eloge för sin närvaro,
proffesionalitet och trevliga bemötande (vi hoppas att kaffet och bullarna smakade).
Darkmoon Ritual, Njord och Hel för att de gjorde spelningen möjlig.
Samt alla ni som hjälpte till under spelningen med diverse sysslor.

- Vikingarock.se (2004-01-11)

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2.1